'Recepten' terug

home > recepten

Recepten op Puech Blanc

Recept nr 1 (gebaseerd op 6 personen)

Houmous

1 blikje kikkererwten
1 kleine ui
10 cl olijfolie
sesam puree
zout en peper

mix de kikkererwten met alle ingredienten zodat er een fijne puree is. Voeg de peper en zout bij na smaak.

Courgette lasagne met gerookte zalm

1 kg courgettes, gewassen
1kg tomaten, gewassen
300 gr gerookte zalm
lasagne bladen
olijfolie
300 gr vloeibare crème, zout en peper
verse basilicum

snij de tomaten in schijfjes
snij de courgettes in schijven en bak ze ligt aan in de pan met lijfolie
mix de gerookte zalm met de crème en basilicum
beboter een bakplaat voor 6 personen
op de plaat een laag tomaten, dan lasagne en de helft van de courgettes en de helft van de zalm en herhaal dit alles nogmaals, eindig met een laag lasagne en dan een laag tomaten
in de oven op 200c voor 30 minuten

Tarte tatin

Tarte Tatin is een "Appeltaart op z'n kop" en heeft een laagje van gekarameliseerde suiker. De taart werd in 1889 per ongeluk bedacht door twee zussen, Stéphanie en Caroline Tatin, die Hotel Tatin uitbaatten in Lamotte-Beuvron, Frankrijk.
Maak een "pate sablee" met 200 gr meel, 100 gr boter, beetje water, 1 ei en 20 gr suikerMix het meel met boter,suiker. Voed 1 ei en water tot het een bal wordt. Leg in de koelkast voor 30 min.
Maak een caramel met 200 gr suiker en water. Zodra het geheel begint te kleuren, voeg de boter toe. Doe de mix in de vorm en voeg de gesneden appel toe. Dek af met de sablee.
In de oven op 200c voor 30 minuten
Warm serveren met een bolletje ijs. bon appetit !!!

Recept nr 2 (gebaseerd op 4 personen)

Fromage blanc aux herbes

Mix 500 gr fromage blanc of kwark met peterselie, basilic, mint, echalotte, zout en peper en in de ijskast. Heel lekker met stukje bruin brood of baquette.

Veloute de courgette

Kook 3 courgettes en voeg zout en peper toe. Als alles heeft gekookt voeg veel verse basilic, feta kaas en crème fraiche toe.
Je kunt deze veloute koud of warm eten!

Polpetone de Poulet

Mix 500 gr hache van kip met 250gr ricotta kaas. Voed toe basilic, zout en peper en 2 eieren. Neem een plake rauwe ham en vul de mix. Kook voor 45 minuten in de oven op 180graden. Na 30 minuten voeg witte wijn en kook de tomatoes samen met de kip.

Croustilland abricot

Maak een compote van abrikozen ( stukje abrikoos fijn snijden en koken met suiker). Ongeveer 500 gr abrikozen en 100grsuiker. Mix 200gr meel met 100grsuiker en 100gr boter. In een pan op hoog vuur totdat de massa bruin wordt.
Stop de compote in glazen en de "crumble"erboven op !

 

 

 

 

 

availability